Onze solargevel met mijnwerker wint samen met Kameleon Solar de BIPV-award

Verrassing

Ineens kregen we een mail.
We wonnen een award met onze solargevel!

Huh? De nominatie voor de innovatieaward van Voka – Kamer van Koophandel Limburg zat nog vers… maar hier vielen we even uit de lucht. Maar inderdaad. We werden niet ge-één-aprild. Niemand had zich van e-mailadres vergist.

Kameleon Solar & Soltech winnen 2024 BIPV Award met zonnegevel in Genk

Kameleon Solar had onze mijnwerkersgevel ingediend voor DE BIPV-wedstrijd van de lage landen georganiseerd door BIPV Nederland.

 

EN WE WONNEN!
Superblij zijn we er mee.

 

Het was teamwork… dit staaltje kunst.

Evi Hoste compileerde het prachtige beeld met foto’s van het ‘Geheugen van Genk’. Of zoals ze in het artikel zo mooi zeggen: “Soltech heeft diep in het stadsarchief van Genk gedoken. Hieruit zijn diverse afbeeldingen van het gebied verzameld en samengevoegd tot de indrukwekkende, epische foto die nu de gevel siert. Het vormt een oprecht eerbetoon aan het verleden van Genk en de transformatie van Thor Park.”

Kameleon Solar draaide het beeld door hun gepatenteerde algoritme om het zo optimaal mogelijk te krijgen. Dat wil zeggen: een zo mooi mogelijke print met een zo hoog mogelijke PV-opbrengst. Hoe ze dat deden, zien jullie in dit prachtige filmpje.

Steinfort Glas een innovatieve glaspartner die de afbeelding op hun glas printte.

SOLTECH deed haar duit in het zakje, letterlijk 😉en maakte met het glas de zonnepanelen.

Limeparts-Drooghmans monteerde de panelen tegen de gevel met de hulp van Minister Jo Brouns. Dat zien jullie hier.

 

Of hoe de uitdrukking ‘Schoenmaker blijf bij je leest’ in dit geval het perfecte gecumuleerde resultaat opleverde

Wil je zelf ook een solargevel die zichzelf terugverdient? Dan mag je ons een belletje geven. We weten waar naartoe 🤝

Meer nieuws met een vleugje SOLTECH

SOLTECH in het VTM-nieuws

SOLTECH in het VTM-nieuws

Woensdag 8 maart. Telefoon van VTM. De Europese commissie wil dat er veel meer groene energie in Europa zélf wordt geproduceerd. Of ze bij SOLTECH mogen komen filmen voor het nieuws van 19.00 uur. Wat we wilden vertellen vs wat we moesten vertellen.

Lees meer
Off-grid blik op de werken

Off-grid blik op de werken

De eerste twee panelen staan… en zorgen ook al dadelijk voor direct toepasbare energie. De panelen laden een batterij op die op haar beurt de webcam van electriciteit voorziet. Een klein voorbeeld van wat we kunnen… en voorsmaakje van wat komen gaat.

Lees meer

Uw project vol energie

Wat uw project ook is, Soltech steekt het vol energie. Stand alone of building integrated. Met ‘a touch of SOLTECH’ is ook uw project in een handomdraai een duurzame referentie in zijn soort.