SolarEMR

Infrastructuur met een vleugje SOLTECH

Demonstratie van geautomatiseerde productie en integratie van aangepaste PV-modules in langgerekte infrastructuur

SolarEMR is een vooruitstrevend project dat een toekomst voor ogen heeft waarin integratie van zonnecellen op maat niet alleen technisch, maar ook economisch haalbaar is. Door uitdagingen op het gebied van geautomatiseerde productie, integratie, snelle inzetbaarheid en economische modellen aan te pakken, streeft het project ernaar om de energietransitie in de gebouwde omgeving en infrastructuur te versnellen en zo een schonere en duurzamere toekomst te garanderen.

Zonne-energie als regionale behoefte

Het voornaamste doel van het SolarEMR project is het versnellen van de energietransitie in de gebouwde omgeving en nabij langgestrekte infrastructuur. De projectpartners zullen dat doen door de geautomatiseerde productie en integratie van vermogenselektronica (PE) te demonstreren en door een snelle implementatie aan te tonen. Het project sluit strategisch aan bij regionale behoeften, houdt zich aan de Europese wetgeving en richt zich op de publieke acceptatie van geïntegreerde bouwcomponenten en grootschalige infrastructuurtoepassingen.

SolarEMR

SolarEMR is een opvolgingsproject van Rolling Solar (Interreg EMR) waarin we de integratie van lange stroken (>1m) silicium en dunne film PV-zonnepanelen in infrastructurele elementen hebben ontwikkeld en geëvalueerd. SolarEMR breidt het Rolling Solar project uit door het demonstreren van geautomatiseerde massaproductie van op maat gemaakte silicium en dunne film IPV en geoptimaliseerde elektrische netkoppeling voor lokaal energiegebruik. Daarnaast ondersteunen we KMO’s direct door economische modellen en wetgevende aspecten te onderzoeken en kansen en hindernissen te identificeren.

In dit project SolarEMR ligt de nadruk op het ontwerpproces, waarbij rekening wordt gehouden met alle productiestappen tot aan de uiteindelijke integratie in infrastructuur en bouwelementen en waarbij ook rekening wordt gehouden met plaatsing op locatie in een realistische demonstrator op ware grootte.

Copyright SolarEMR

Copyright SolarEMR

DOELSTELLINGEN

De belangrijkste doelstellingen van Soltech in dit project zijn:

Geautomatiseerde productie en integratie

  • Opschalen van succesvolle technologieën uit eerdere Interreg projecten, met name Rolling Solar.
  • De kosteneffectieve geautomatiseerde productie van PV-modules op maat demonstreren.
  • De naadloze integratie van deze componenten in infrastructuurelementen (geluidsschermen) demonstreren.

Snelle uitrol

  • Benadruk de haalbaarheid van strategieën voor een snelle installatie van zonnepanelen in reële scenario’s op ware grootte.
  • Plaatsingsoverwegingen op locatie benadrukken, rekening houdend met realistische omstandigheden in een uitgebreide demonstrator.

Meer weten? Download de brochure

INTERREG

Het project SolarEMR wordt uitgevoerd in het kader van het Interreg programma Euregio Maas Rijn (interregemr.eu). Het wordt gefinancierd via het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO), en ook financieel ondersteund door de provincies Noord-Brabant (NL), Vlaams-Brabant en Limburg en Luik (B), en door het Nederlandse ministerie van Economische Zaken en Klimaat Beleid.

Uw project vol energie

Wat uw project ook is, Soltech steekt het vol energie. Stand alone of aangesloten op het net. Met ‘a touch of SOLTECH’ is ook uw project in een handomdraai een duurzame referentie in zijn soort.

Een vleugje SOLTECH in uw mailbox

We beloven dat we nooit zullen spammen en u kunt te allen tijde uw inschrijving bewerken of verwijderen. Bekijk ons Privacybeleid voor meer informatie.