BOLD zet de toon voor de toekomst door het visueel-esthetisch gebruik van zonnepanelen

Bold – een gebouw met karakter…

Aan de skyline van Amsterdam direct achter het Centraal Station verrijst BOLD. Bijna 80 meter hoog, onderscheidend, gemaakt met lef, voor mensen die durven. Een gebouw met karakter. Markant door zijn krachtige hightech uitstraling. BOLD zet de toon voor de toekomst door het visueel-esthetisch gebruik van zonnepanelen. Het schitterende architectonisch ontwerp van volledig geïntegreerde zonnepanelen geeft het gebouw een unieke hightech uitstraling. (© OZ)

… en gevelpanelen van SOLTECH…

SOLTECH produceerde de zwarte gevelpanelen die ertoe bijdragen dat de toren met 245 verdiepingen, 158 appartementen en 203 studentenwoningen een negatief Energie Prestatie Coëfficiënt heeft.

… in combinatie met stroomopwekkende ramen

Bold kreeg 1 800 m² PowerWindows van PHYSEE. Deze stroomopwekkende ramen, de gevelpanelen en de zonnepanelen op het dak zorgen samen voor een EPC van – 0,1209.

De bezielers van BOLD

Projectontwikkelaar: VORM
Architect: OZ
Foto’s:
Valentijn Kortekaas en VORM

SOLTECH l BIPV in BOLD Amsterdam l Architect OZ

Projecten met een vleugje SOLTECH

De zonnefiets van Raf Van Hulle

De zonnefiets van Raf Van Hulle

In 2018 won Raf met zijn zonnefiets Sun Trip, een internationale race voor zonnefietsen van Lyon tot China. In 2021 komt de eco-avonturier met een nieuw, verbeterd model. Een windkuip met zonnecellen zorgt voor minder weerstand en extra zonne-energie. Een knap staaltje R&D met een ongezien potentieel.

Lees meer

Uw project vol energie

Wat uw project ook is, Soltech steekt het vol energie. Stand alone of building integrated. Met ‘a touch of SOLTECH’ is ook uw project in een handomdraai een duurzame referentie in zijn soort.