Ben jij onze verschilmaker

MACHINE­MENTOR

Teaming up met onze productie
Alias: Servicetechnieker technologische productiemachines

 

SOLTECH | Productie

SOLTECH maakt zonnepanelen.

Maar geen gewone zonnepanelen! Eigenlijk moeten we zeggen: SOLTECH kan van bijna alles een zonnepaneel maken. Van gevels, ramen, dakpannen, de capeau van een auto, het dak van een bushokje, fietspaden en betontegels… tot geluidswanden langs de autostrades.

We integreren zonnecellen in materialen – in gebouwen (BIPV), in vervoersmiddelen (VIPV), in producten (PIPV) en in infrastructuur (IIPV). Elk object dat we een vleugje SOLTECH mogen geven, wordt op die manier een bron van energie.

Verschilmakers

Ben jij op zoek naar een job met impact? Wil jij deel uitmaken van een team dat elke dag opnieuw producten produceert die het verschil maken? Ben jij degene die de meest uiteenlopende projecten letterlijk vól energie wil steken?

Lees dan zeker verder!

Ben jij de MachineMentor die we zoeken?

Werken bij SOLTECH, is werken aan een mooiere toekomst. Want alles wat we bouwen, laten we bijdragen aan een betere wereld. Echt. Geen greenwashing. Geen praatjes. Gewoon een mooi en eerlijk verhaal. En dat verhaal, mag jij mee vertellen. Op onze eigen(zinnige) manier.

Jouw profiel

Jij bent voor de productie wat de MagazijnMeester voor de interne logistiek is. Geen standaard productietechnieker. Maar meedenkende en meewerkende schakel voor het feilloos laten (ver)lopen van onze productielijnen

Dat wil zeggen dat jij er voor zorgt dat onze technologische productiemachines ‘het doen’ als in: ze werken zoals ze zouden moeten werken. Doen ze dat niet, dan ben jij onze hulplijn. Je bent in staat om een diagnose te stellen. Idealiter los je het probleem zelf op. Als dat niet lukt, ben jij onze rechtstreekse lijn met de producent van de machine.

Uiteraard doe je dit niet alleen. Ook onze ingenieurs kennen onze machines zeer goed. Zij zijn jouw klankbord, sparringpartner en inspecteur van dienst.

Kortom… je heb een behoorlijke dosis technische skills, maar geen zittend gat en een passie voor machines.

 

Jouw taken

Na de verhuis

 • Wij zijn net verhuisd… dus ons machines hebben wat liefde nodig.
 • Sommige machines zijn nog niet (volledig) operationeel. Hier zal dan ook jouw eerste uitdaging liggen.
 • Andere machines moeten nog geleverd worden. Ook daar ben jij de spil tot succes. Je krijgt de opleidingen van de producent en laat je helemaal onderdompelen in de baden van de Lay-Up, de Autobussing en de Glassiledlijn.

Onderhoudstaken

 • Het zegt wat het is… je regelt het periodiek onderhoud van alle machines.
 • Voorkomen is beter dan genezen… want de snelste manier om op te lossen, is voorkomen.
 • Kan je het onderhoud zelf, top. Regel je het met de producent of een externe partij, ook prima.
 • Je hebt duidelijk in de smiezen of we onderhoudsattesten of keuringsbewijzen moeten hebben en wanneer die vernieuwd moeten worden. 

Noodingrepen

 • Een machine ligt stil. SHIT!
  In het beste geval hebben we een legertje productiemedewerkers die niet meer verder kunnen. In het slechtste geval halen we onze deadlines niet.
  Dán ben jij de eerste waar de mannen naar kijken.
 • Een noodoplossing is in dat geval welkom. Kan je onze productie direct uit de nood helpen, zijn we je eeuwig dankbaar.
 • Daarna ga je op zoek naar een echte oplossing. 

Optimalisatie

 • Bij SOLTECH willen we onszelf, onze producten en onze processen continu verbeteren. Het zit in onze genen. Wij zijn niet bang om onze eigen job overbodig te maken. Zie jij mogelijke verbeteringen? Dan horen wij die graag. Heb jij zin om die verbeteringen samen met onze productiepiloot en ingenieurs ook verder uit te werken, staan wij jou luidkeels aan te moedigen.
 • De optimalisatie kan gaan over een machine zelf, maar ook over de stappen tussen de verschillende machines of zelfs de manier waarop de operator ermee werkt.

Dit is wat we bieden

Alle clichés… die mag je ook bij ons verwachten: een marktconforme verloning, een fijne werksfeer… Wij bieden een fulltime functie met een vast contract.

Het bijdragen aan een duurzame samenleving is heel mooi, maar daar betaal je de rekeningen niet mee. Wij bespreken graag de voorwaarden op basis van jouw profiel.

Dus als jij zin hebt om te werken, om je te smijten in een job met impact en om elke dag bij te leren, dan ben jij de m/v/x die wij zoeken.

Hoe solliciteren?

Hebben we jou nieuwsgierig gemaakt?
Mail naar bas.vandekreeke@soltech.be of bel Bas op het nummer 0496 80 21 16.

SOLTECH GROEIT

En niet een beetje. Van 7 naar 35 in een jaar. Met een snelle stijging na de zomer.

ZOT! Echt ZOT!

En ja! Groeien is spannend. En ja! Groeien voelt tegelijk ontzettend goed. Ons oorspronkelijke team en onze nieuwe medewerkers: samen geven ze vuurwerk! Samen maken ze een verschil. Ongelooflijk mooi om te zien tot wat onze mensen in staat zijn.

En we groeien nog steeds. Maar momenteel doet het pijn. Té veel pijn. En té is nooit goed.

Dus we zoek nog mensen.

JE TEKENT VOOR VERANDERING

Als wij jou welkom mogen heten in ons team, teken je voor verandering. Niet alleen omdat je werkt aan en met een technologie die de wereld helpt veranderen. Ook de technologie zelf is constant in beweging. 

Er staan bovendien grote dingen te gebeuren. We bouwden een nieuwe fabriekRecent verhuisden we naar Genk. Een nieuwe fabriek brengt uiteraard verandering met zich mee. We blijven ons heruitvinden. We blijven streven naar optimalisatie van de processen én van de producten. Alleen op die manier kunnen we onze meerwaarde ten opzichte van standaardoplossingen veilig stellen. 

JE TEKENT VOOR EEN ROL

SOLTECH is in niets standaard. En daar zijn we fier op. Ondanks dat we al meer dan 30 jaar bestaan, werken we als een start-up. Bij ons geen functieprofielen. Bij ons spreken we over 'rollen'.

Ieder heeft zijn rol. Of zelfs meerdere rollen. Een rol is een verzameling van taken die jouw verantwoordelijkheid zijn. Je voert ze daarom niet alleen uit. Maar je ben uiteindelijk wel degene die voor het resultaat instaat.

We kijken naar je capaciteiten en benutten die optimaal op zo'n manier dat jij niet enkel energie maakt, maar ook háált uit je werk.

 

Projecten met een vleugje SOLTECH

De zonnefiets van Raf Van Hulle

De zonnefiets van Raf Van Hulle

In 2018 won Raf met zijn zonnefiets Sun Trip, een internationale race voor zonnefietsen van Lyon tot China. In 2021 komt de eco-avonturier met een nieuw, verbeterd model. Een windkuip met zonnecellen zorgt voor minder weerstand en extra zonne-energie. Een knap staaltje R&D met een ongezien potentieel.

Lees meer

Uw project vol energie

Wat uw project ook is, Soltech steekt het vol energie. Stand alone of building integrated. Met ‘a touch of SOLTECH’ is ook uw project in een handomdraai een duurzame referentie in zijn soort.